Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

11. ročník Festivalu dračích lodí Znojmo 2018

Ve dnech 26. až 29. září přivítá Znojmo dračí lodě. První dva dny, tedy ve středu a čtvrtek dopoledne je areál vyhrazen žákům mateřských, základních a středních škol. Pro ty nejmladší je připravena dobrodružná plavba s plněním úkolů přímo z paluby dračí lodi. Žáci základních a středních škol pojedou závod na 200m. Své posádky k závodu nominovala většina škol ze znojemského okresu. Vítězné školní posádky získají právo reprezentovat okres Znojmo na Mistrovství ČR školních týmů 2019. Do závodu se přihlásily i školní posádky z Brna a Kroměříže.

V pátek 28. na státní svátek otevře Festival dračích lodí své brány veřejnosti od 14 do 18 hodin.  

Vyzkoušet si plavbu na dračí lodi může v tento den zdarma každý, kdo sestaví tým 9 až 21 lidí dle toho, na jak velké dračí lodi si chce plavbu vyzkoušet a zaregistruje se nejpozději den předem. K dispozici jsou lodě pro 12 a pro 22 člennou posádku. Zájemce čeká úvodní instruktáž a přibližně 30minutová plavba mezi jezy v Sedlešovicích a u louckého kláštera. Součástí plavby bude i zkouška závodní tratě, na které budou závodit posádky v sobotu. Zajímavé tak může být i srovnání časů. Dále budou k dispozici návštěvníkům oblíbená šlapadla a množství dalších aktivit a atrakcí na vodě i na břehu pro děti i dospělé. K vidění bude závod rychlostních kajakářů za účasti nejlepšího znojemského závodníka Honzy Zahradníka a dvojnásobného olympijského medailisty z Londýna a Ria a mistra světa na čtyřkajaku Jana Štěrby z Dukly Praha. Celé odpoledne ukončí v 17.45h představení pro děti, pohádka O zlém pavoukovi a neposlušné princezně.

Tradičně hlavní den Festivalu čeká účastníky a návštěvníky v sobotu 29. září. Do Znojma se tak opět sjede „celý svět“. Výzvu startovat v dresech různých zemí přijaly tentokrát amatérské posádky z celé České republiky, Slovenska, Rakouska a Maďarska. Na diváky kromě závodů dračích lodí v různých kategoriích o titul Neoficiálních amatérských Mistrů světa 2018 čeká i celá řada kulturních vystoupení. Zajímavé je už úvodní defilé všech posádek v kostýmech na pódiu, dále např. zazpívá znojemský hudebník Luděk Minka, v podvečer vystoupí skupina historického šermu Albion, závodit budou dračí lodě i za tmy na osvětlené trati v Gladiátorské soutěži a velký ohňostroj pak odstartuje koncert skupiny Team Revival na velkém pódiu.

V areálu, kam je po všechny dny vstup zdarma, bude k dispozici kvalitní občerstvení ve velkokapacitním stanu. Celý sobotní program bude živě vysílán přes internet!

www.dracifestznojmo.cz