Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

LAHOFER Author Cup na výbornou

Ve srovnání s loňským rokem projel nejrychlejší závodník trať 9. ročníku sobotního cyklistického závodu LAHOFER Author Cup (jede se v seriálu Author Maraton Tour) takřka o dvě a půl minuty rychleji. Vítězem letošního ročníku se stal Marek Rauchfuss z Kellys Bike Ranch Team časem 1:39:33,4. Za tuto dobu projel jedenapadesátikilometrovou trať s převýšením 1 200 metrů. To je víc než slušný výkon.

  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-
  • FOTO: -eis-

Hlavním sponzorem a pořadatelem závodu je Vinařství LAHOFER, které je na trhu vína velmi úspěšnou a známou vinařskou firmou. Při přípravě a realizaci spolupracuje s Cyklo teamem Mikulášek. Pro závodníky byly připraveny dvě tratě, obě měly start i cíl na pláži Vranovské přehrady a byly vedeny kolem jezera.

Krátká trať závodu o délce 29 kilometrů byla vedena následovně: Camp Pláž - Zálesí - Chvalatice - Bítov - zřícenina Cornštejn - Lančov - Lančovská zátoka - Vranov nad Dyjí - Camp Pláž.

Dlouhá trať závodu o délce 51 kilometrů: Camp Pláž – Zálesí - Chvalatice - Bítov - hrad Bítov - Zblovice - Pexův mlýn - Vysočany - zřícenina Cornštejn - Stříbrná zátoka - Lančovská zátoka - Vranov nad Dyjí - Camp Pláž.

Pro děti byly připraveny v areálu Campu Pláž krátké tratě.

Delší trať byla vyhlášena pro závodníky s licencí ELITE a HOBBY. V té bylo pět ženských a sedm mužských kategorií, stále oblíbenější je účast ženských a firemních týmů.

Jen člověk neznalý terénu si může myslet, že trať okolo Vranovské přehrady je pohodová. První trhání pelotonu nastává vždy záhy po startu závodu. Prudké stoupání z pláže hned na začátku prověřuje fyzické fondy všech soutěžících. Pak si soutěžící přece jen oddychnou, pokud se o něčem takovém dá vůbec při tak náročném závodu mluvit. Sjezd v lese od Chvalatic a výjezd k Bítovu opět prověřuje připravenost soutěžících. Celá řada prudkých sjezdů a následných výjezdů dává zabrat nejen amatérům. Lahůdkou je průjezd brodem Želetavky nedaleko Pexova mlýna, který se každoročně stává divácky atraktivním místem. Ti nejlepší a nejodvážnější brod projedou, byť je poměrně hluboký, jiní kola říčkou protlačí či je přenesou. Po krátce rovince se trať lomí doleva v ostrém úhlu a soutěžící čeká prudký výjezd k silnici do Vysočan. Pak si oddechnou na dlouhém sjezdu, aby si aspoň trochu odpočali před výjezdem okolo zříceniny Cornštejna směrem k Lančovu. A pak další sjezd k Lančovské s Stříbrné zátoce, výjezd k silnici k Vranovu, přejezd přes hráz Vranovské přehrady a po mostě přes Švýcarskou zátoku. To je již cíl na dosah. Poslední zrádná zatáčka, kde to pěkně klouže, a pak již následuje kýžený cíl.

Vrásky organizátorům dělá každý rok riziko úrazu závodníků. Tentokráte sanitka nemusela naštěstí vyjíždět, vše se obešlo jen s nějakými silničními lišeji a odřeninami. Závod je tradičně špičkově připraven. I když se vždy najdou nějaké ty mušky, nemá se organizátor za co stydět. Předseda organizačního výboru Daniel Smola z Vinařství LAHOFER má připraven skvělý tým, který čítá mnoho desítek dobrovolníků. Škoda, že závodníci nemají možnost se více těšit z krásného okolí s historickými památkami a přírody, která obklopuje celou trať.

„Se závodem jsem velice spokojen. Letos závodilo takřka o stovku závodníků více než loni, přijeli i jezdci kategorie ELITE, což svědčí o rostoucí popularitě závodu. Těch pár silničních lišejů k závodům horských kol patří, bez nich by to ani nebyl řádný MTB závod,“ konstatoval s úsměvem Daniel Smola.

Celkovou atmosféru i trať kladně hodnotí drtivá většina soutěžících a většina z nich slibuje, že přijedou na LAHOFER Author Cup i v příštím roce.

Výsledky dlouhé tratě:

Absolutní pořadí: 1. Marek Rauchfuss, Kellys Bike Ranch, 01:39:33,4, 2. Petr Šťastný 01:39:34,0, Erste Premier Petr Čech MTB Tea, 3.Václav Doležal 01:43:11,9, Erste Premier Petr Čech MTB Tea

První místa v jednotlivých kategoriích: Muži Elite: 1. Marek Rauchfuss, Kellys Bike Ranch, 01:39:33,4, Junioři: Vladislav Doležal 01:50:32,0, Muži A Petr Šťastný 1:32,34,0, Muži B: Jiří Křivánek 01:44:53,0, Muži C: Pavel Hájek 01:45:23,9. Muži D: Vratislav Houdek 01:53:17,2, Muži E: Petr Krupička 02:04:36,9, Muži F: Vladimír Barták 02:27:32,1, Ženy ELITE: Anna Šmídová 02:02:07,7, Ženy A : Soňa Medlová 02:28:40,2, Ženy B: Kateřina Veselá 02:22:48,7, Ženy C: Kateřina Nanělková 02:20:31,7, Ženy D: Hana Pezová 02:17:36,2.

Neoficiálním mistrem Znojemska v MTB se stal Vojtěch Toman s časem 01:43:16,0, který dojel v absolutním pořadí na čtvrtém místě hned za „eliťáky“, neoficilání mistryní Znojemska MTB se stejně jako v loňském roce stala Veronika Částková s časem 02:36:41,2. Další výsledky na www.sportsoft.cz.

Jiří Eisenbruk