Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Zuška se představila v tom nejlepším světle

355 místech republiky zněla minulé úterý odpoledne hudba, tančilo se, byly pořádány výtvarné výstavy. Celostátní happening základních uměleckých škol ukázal, jak důležitá je umělecká výchova dětí a mládeže a co všechno mladí umělci umí. Projekt se uskutečnil pod záštitou nadačního fondu Magdaleny Kožené, která je světově známou zpěvačkou. K ZUŠ OPEN uvedla: „Základní umělecké školy tvoří kořeny naší kulturnosti, naší lásky k umění. Ve světovém měřítku jsou zcela unikátním vzdělávacím systémem, který je třeba hýčkat, rozvíjet a podporovat.“  

  • Foto: -eis-
  • Foto: -eis-
  • Foto: -eis-
  • Foto: -eis-
  • Foto: -eis-

Akce napříč republikou se konala na veřejných prostorách a byla určena zdarma pro nejširší veřejnost a stala se prostorem pro setkání žáků, pedagogů, rodičů a všech, kteří mají zájem o umění a kultivaci nejmladší generace.

V České republice působí 488 základních uměleckých škol, kde se vzdělává na 247 000 dětí. Z celkového počtu všech zušek se do akce ZUŠ OPEN zapojily zhruba tři čtvrtiny, přesně 355 těchto škol vychovávajících nejen mladé talenty.

Znojemská škola se samozřejmě zapojila také, a to v kolonce na Rumunské ulici, kde připravila bohatý odpolední program. Celé odpoledne se na nevelkém improvizovaném pódiu střídali mladí hudebníci a předváděli, co se pod vedením svých pedagogů naučili. Po celou dobu konání akce byla k zhlédnutí výstava prací výtvarného oboru a zdařilé odpoledne zakončilo vystoupení Big Bandu.

Přítomní posluchači nešetřili chválou a byli překvapeni, jak již malé děti zvládají hudební nástroje a bez problémů si poradí i s náročnou klasikou. Přísloví Co Čech, to muzikant, bude podle nadšení učitelů a jejich žáků platit jistě ještě hodně dlouho.  Snad jediným negativem zdařilého odpoledne bylo nepříjemné vedro.                                

                                                 

-eis-