Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojmo zachutná divadlem

I v letošním roce si během letních prázdnin přijdou milovníci divadla na své. Ve Znojmě se pro ně chystá divadelní festival Znojmo žije divadlem!

Již od zítřejšího dne, tedy od 22. do 26. srpna, bude Hornímu náměstí dominovat šapito, symbol festivalu, a nejen v něm se vystřídá jedno divadelní představení vedle druhého.

Festival zahájí brněnská Agentura StageartCZ s hrou K-pax, Svět podle Prota. Šapito rozesmějí Čecháčci a čoboláci a nezaměnitelný Pavel Liška se blýskne spolu s Markem Danielem v Comedii Dell Arte v Hradebním příkopu u Střelniční věže. Vrcholem celého festivalu bude v Městském divadle Cirk La Putyka – Slapstick sonáta – nový cirkus par excellence. Na závěr festivalu ožije šapito těžkou ártovkou Enola z rukou Cirkus Mlejn a Elišky Brtnické.

Hlavní představení doplní jako každý rok i pouliční umělci. Bratři v tricku nejsou již Znojmu neznámí. Vystoupili zde několikrát na různých festivalech. Tentokrát přivezou do Znojma představení, které čerpá z jejich letitých zkušeností s pouličním divadlem – Běžkařská Odysea. Ze Slovinska zavítají do Znojma Gloubus Hystericus. Dva zkušení dobrodruzi a jeden naprostý idiot se vydají na ostrov hledat ztracený poklad Tadam v představení Road to Tadam. Pod heslem „ve zdravém těle, zdravý duch“ se dva sokolští cvičenci z Divadla Bolka Polívky budou snažit secvičit co nejlepší sestavu, že to není jen tak předvedou v hře Břéťa a Čeněk za čárou.

„O divadlo je ve Znojmě obrovský zájem, nejen, že jsou vždy z devadesáti procent vyprodány představení v Městském divadle již díky abonmá. V letošním roce jsou v rámci předplatného vyprodány i některé představení právě na festivalu Znojmo žije divadlem! Na úžasného Pavla Lišky už v předprodeji, který zajišťuje Turistické informační centrum Obroková, lístky neseženete. Pro velký zájem bude posledních pár vstupenek v prodeji přímo na místě. Návštěvnost je pro nás vždy největší odměnou, a mohu říci, že ta letošní zatím vypadá skvěle, což svědčí o tom, že divadlo ve Znojmě prostě chutná,“ neskrývá svoji radost František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Vstupenky ještě stále seženete v předprodeji v Turistickém informačním centru Obroková nebo na www.vstupenkyznojmo.cz. V nabídce jsou i výhodné permanentky na všechna představení. Vždy bude několik vstupenek k prodeji i přímo na místě.

Program festivalu Znojmo žije divadlem:

22. 8.

16.00 Běžkařská Odysea – Bratři v tricku – Horní náměstí

20.30 K-Pax, Svět podle Prota – Agentura StageartCZ - Šapitó

23. 8.

16.00 Road to Tadam – Gloubus Hystericus – Horní náměstí

20.30 Čecháčci a Čoboláci – Filip Teller a Pavol Seriš – Šapitó

24. 8.

16.00 Břéťa a Čeněk za čárou - Divadlo Bolka Polívky – nádvoří Domu Umění

20.30 Comedia dell´arte – Spolek sešlých – Hradební příkop u Střelniční věže

25. 8.

15.00 Angatar – Divadelní spolek Orba – nádvoří Domu Umění

20.30 Slaptick sonata – Cirk La Putyka – Městské divadlo Znojmo

26. 8.

20.30 Enola – Eliška Brtnická, Cirkus Mlejn – Šapitó