Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojmo zachutná divadlem

I v letošním roce si během letních prázdnin přijdou milovníci divadla na své. Ve Znojmě se pro ně chystá divadelní festival Znojmo žije divadlem!

  • Znojmo žije divadlem

Již od zítřejšího dne, tedy od 22. do 26. srpna, bude Hornímu náměstí dominovat šapito, symbol festivalu, a nejen v něm se vystřídá jedno divadelní představení vedle druhého.

Festival zahájí brněnská Agentura StageartCZ s hrou K-pax, Svět podle Prota. Šapito rozesmějí Čecháčci a čoboláci a nezaměnitelný Pavel Liška se blýskne spolu s Markem Danielem v Comedii Dell Arte v Hradebním příkopu u Střelniční věže. Vrcholem celého festivalu bude v Městském divadle Cirk La Putyka – Slapstick sonáta – nový cirkus par excellence. Na závěr festivalu ožije šapito těžkou ártovkou Enola z rukou Cirkus Mlejn a Elišky Brtnické.

Hlavní představení doplní jako každý rok i pouliční umělci. Bratři v tricku nejsou již Znojmu neznámí. Vystoupili zde několikrát na různých festivalech. Tentokrát přivezou do Znojma představení, které čerpá z jejich letitých zkušeností s pouličním divadlem – Běžkařská Odysea. Ze Slovinska zavítají do Znojma Gloubus Hystericus. Dva zkušení dobrodruzi a jeden naprostý idiot se vydají na ostrov hledat ztracený poklad Tadam v představení Road to Tadam. Pod heslem „ve zdravém těle, zdravý duch“ se dva sokolští cvičenci z Divadla Bolka Polívky budou snažit secvičit co nejlepší sestavu, že to není jen tak předvedou v hře Břéťa a Čeněk za čárou.

„O divadlo je ve Znojmě obrovský zájem, nejen, že jsou vždy z devadesáti procent vyprodány představení v Městském divadle již díky abonmá. V letošním roce jsou v rámci předplatného vyprodány i některé představení právě na festivalu Znojmo žije divadlem! Na úžasného Pavla Lišky už v předprodeji, který zajišťuje Turistické informační centrum Obroková, lístky neseženete. Pro velký zájem bude posledních pár vstupenek v prodeji přímo na místě. Návštěvnost je pro nás vždy největší odměnou, a mohu říci, že ta letošní zatím vypadá skvěle, což svědčí o tom, že divadlo ve Znojmě prostě chutná,“ neskrývá svoji radost František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Vstupenky ještě stále seženete v předprodeji v Turistickém informačním centru Obroková nebo na www.vstupenkyznojmo.cz. V nabídce jsou i výhodné permanentky na všechna představení. Vždy bude několik vstupenek k prodeji i přímo na místě.

Program festivalu Znojmo žije divadlem:

22. 8.

16.00 Běžkařská Odysea – Bratři v tricku – Horní náměstí

20.30 K-Pax, Svět podle Prota – Agentura StageartCZ - Šapitó

23. 8.

16.00 Road to Tadam – Gloubus Hystericus – Horní náměstí

20.30 Čecháčci a Čoboláci – Filip Teller a Pavol Seriš – Šapitó

24. 8.

16.00 Břéťa a Čeněk za čárou - Divadlo Bolka Polívky – nádvoří Domu Umění

20.30 Comedia dell´arte – Spolek sešlých – Hradební příkop u Střelniční věže

25. 8.

15.00 Angatar – Divadelní spolek Orba – nádvoří Domu Umění

20.30 Slaptick sonata – Cirk La Putyka – Městské divadlo Znojmo

26. 8.

20.30 Enola – Eliška Brtnická, Cirkus Mlejn – Šapitó