Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Znojemský VOC Festival zve na víno podeváté

Festival vína VOC Znojmo, který je již tradiční událostí ve znojemském kulturním kalendáři, zve milovníky vína, folkloru a gastronomie na svůj další ročník. Pondělí 8. května si tak mohou zapsat do kalendáře všichni ti, kteří mají rádi kombinaci dobrého vína, jídla a hudby.

Pro návštěvníky festivalu bude stejně jako v uplynulých letech připravena ochutnávka čtyřicítky nově certifikovaných vín VOC Znojmo. Na návštěvníky čekají ta nejlepší a nejtypičtější vína Znojemska – vína odrůd Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené,“ říká předseda spolku VOC Znojmo František Koudela. V nabídce budou i vína zatříděná dříve. „Degustovat tak můžete téměř šedesát vín od sedmnácti vinařů,“ shrnuje Koudela.

Festival doplní ochutnávka regionální gastronomické speciality Pohořelického kapra, kterého připraví přední znojemské hotely a restaurace hned na několik způsobů. A protože láska ke Znojemsku by neměla procházet jen žaludkem, nesmí chybět bohatý kulturní program s živou hudbou a tancem.

Hlavní vystoupení budou opět probíhat na Horním náměstí. „Zahrají nám nejen místní soubory jako Dyjavánek, Denár a Cimbálová muzika Antonína Stehlíka, ale o své umění se podělí Folklórní soubor Bača a Ovečky z Valašska, Musica Folklorica, která přiveze mimo jiné keramické housle, či Jitka Šuráňská a slovenský folklorní soubor Družina. A publikum určitě roztančí maďarské uskupení Söndörgö,“ vyjmenovává účinkující Koudela.

Důležitou součástí festivalu budou i odrůdové ulice, díky kterým ožívá celé centrum Znojma. I letos se tak návštěvníci mohou těšit na Sauvignonovou ulici, Ryzlinkový trh a Veltlínské náměstí. Všechna tři místa budou mít vlastní hudební program v podání cimbálových muzik.

Během festivalu lze navštívit Informační centrum VOC Znojmo ve Vlkově věži na ulici Kollárova ve Znojmě. Otevřen bude i ochoz věže s vyhlídkou. Připraveni jsou organizátoři festivalu také na rodiny s dětmi – malé ratolesti si budou moci hrát v dětském koutku. Pro návštěvníky festivalu bude stejně jako v předešlých letech připravena soutěž o hodnotné ceny.

Vstup na festival je zdarma. Degustace jsou placené. Podrobný program si můžete stáhnout zde.

-karm-