Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Zkrocenka z Vídně ve znojemském divadle

Zkrocení zlé ženy v podání Českého divadelního spolku z Vídně mají diváci příležitost zhlédnout v Městském divadle Znojmo 4. března 2017 v 19.00 hod. Shakespearova komedie bude samozřejmě uvedena v češtině.

Divadelní spolek Vlastenecká omladina byl založen ve Vídni již v roce 1885 Čechy, kteří přišli do metropole tehdejšího Rakouska-Uherska za prací a nalezli zde nový domov. Vystřídaly se v něm celé generace a dnes VOmladinu tvoří převážně lidé, kteří přišli do Vídně za posledních padesát let.

Představení Zkrocení zlé ženy uvádí jeho režisér Zdeněk Homolka slovy: „Naše jeviště jsou většinou o velikosti šest krát pět metrů, a vyhovět na této ploše originálnímu obsazení Shakespearovy hry, to by potom bylo na „prknech, co znamenají svět“, tak dusno jako ráno v autobusu nebo v metru. Z tohoto důvodu je celá hra upravena a zeštíhlena, aby vyhovovala našim hereckým a jevištním možnostem. Proto když přijdete zhlédnout toto představení, smiřte se s tím, že „Zkrocení“ je „Trochu jinak“, a my budeme rádi, když vás naše představení zaujme a pobaví.“

Vstupenky jsou v prodeji v TIC na Obrokové ulici ve Znojmě.   

 

-karm-