Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Vypijeme, co jsme si našlapali

Před rokem si redakční tým Znojemska složený z lepých žen a dívek „vyšlapal“ třetí místo na Burčákfestu v soutěži šlapání hroznů bosýma nohama. Letos jsme dali šanci jiným. Na místo činu se však vrátila Tea Chvátalová z ekonomického oddělení pro láhve vína, které vznikly přičiněním i jejích hbitých nohou. Co si našlapala, to si taky vypije.

 

„Měla jsem tenkrát dost velkou trému, ale teď mě celkem mrzí, že jsme do toho nešly s holkama zas. Tak příště,“ informovala možné soupeřky už dopředu Tea Chvátalová.

Šlapané víno z loňské soutěže se začalo prodávat až nyní, tedy na dalším ročníku Burčákfestu, pořádaném na nádvoří louckého kláštera ve dnech 29. a 30. září. Celkem šlo do oběhu tři sta unikátních lahví rulandského šedého.

Letos přišel na řadu tramín červený z vinice Dívčí vrch u Strachotic s průměrnou cukernatostí moštu čtyřiadvaceti stupňů podle českého normalizovaného moštoměru. Vytlačit v limitu tří minut co nejvíce šťávy z těchto přesladkých bobulí vysypaných do kádě se snažilo sedm dalších čtveřic opět za svižného doprovodu bluesové muziky Charlie Slavík Revue.

A naše Tea mohla už jen závidět. „Získali jsme dohromady od všech soutěžích víc jak tři sta litrů vína. Vůbec nejvíc, padesát litrů moštu, vyšlapala děvčata s názvem Pruhované komando, která přijela z různých koutů republiky,“ sdělila Eva Gargelová, vedoucí marketingu společnosti Znovín. (Náš tým, jen tak po zajímavost, vyšlapal loni stejné množství).

Barvy místních zastupovaly Nevinné vinné víly, těm se sice podařilo vydolovat z hroznů „pouhých“ třicet sedm litrů, od poroty však obdržely cenu za výjimečný umělecký dojem. „Měly zajímavé kostýmy a ladné pohyby,“ dodává Eva Gargelová.

Samotný program Burčákfestu lákal nejen na tuto nevšední atrakci, ale samozřejmě i na burčák - prodalo se ho víc jak devět tisíc litrů, na dobré klobásky, zvěřinový guláš, a také třeba na koncert zpěvačky Olgy Lounové. Nechyběla ani známá cimbálová muzika Atonína Stehlíka.

 

„Přijeli jsme z Tábora a koupili rovných dvaadevadesát litrů burčáku pro známé, když už jsme tady,“ popsal své dojmy jeden z návštěvníků.

Jak se mu s manželkou tento heroický výkon podařil, o tom lze už jen spekulovat.

Další fotografie k posouzení na www.znojemsko.cz.

 

text a foto: -jan-

foto: Libor Duchoň

 

Další fotografie zde.