Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Vevčičáci si z Hluboké odnesli hluboké zážitky

Když se Vevčičáci pro něco rozhodnou, tak věc dotáhnou do konce, a pak to skutečně stojí za to. Nejinak tomu bylo už začátkem roku, kdy obecní zastupitelstvo odsouhlasilo zájezd na Hlubokou.

 

Pohádkový zámek není třeba představovat, protože ho zná snad každý. A možná právě proto, že se účastníci zájezdu nemohli dočkat, termín odjezdu nadešel cobydup. A byla zde sobota 10. června, tedy Den D. Ačkoliv nad ránem ještě pršelo a obloha byla zamračená, během dopoledne se vyčasilo tak rychle, jako rychle se dostavila dobrá nálada všech, kteří nedočkavě nastoupili do autobusu.

Ostatně snímek, z něhož právě ona dobrá nálada čiší na všechny strany, mluví sám za sebe.

Z parkoviště, kde jsme zaparkovali, jsme místním vláčkem dorazili na zámek Hlubokou, z jehož prohlídky – jak jinak – jsme si odnesli hluboké zážitky. Knížecí komnaty, impozantní knihovna či zbrojnice. Jenom nakouknutí do těchto prostor nás jakoby přeneslo do doby dávno minulé, což mělo jedinou, ale podstatnou výhodu, a sice tu, že člověk alespoň na chvíli zapomněl na problémy současnosti, jichž je kolem nás dost a dost.

Když jsme posléze zanechali Hlubokou jejímu osudu, vyrazili jsme do Jindřichova Hradce, odkud směřovaly naše kroky úzkokolejkou do Kunžaku, což byl pro mnohé z nás jedinečný zážitek. Česká Kanada prostě pohladí po srdíčku, k čemuž došlo ihned, jakmile jsme do tohoto divukrásného koutu české přírody strčili nos. Prožili jsme zkrátka nezapomenutelný den díky oné vzpomenuté dobré náladě, která nás neopustila.

Poděkovat je třeba i řidiči Michalu Vargovi za klidnou a bezpečnou jízdu a také cestovní kanceláři, jejíž služby jsme využili.

 

text a foto: -vej-