Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Velorex & spol.

Milovníci historických vozidel, motocyklů, ale i traktorů se mohli v sobotu 26. května ve Skalici na Znojemsku pokochat opravdu jedinečnými exponáty. „Akci pořádáme již šestým rokem a výtěžek věnujeme školám. Loni se vybralo dvaatřicet tisíc a letos to bude snad ještě víc,“ sdělil Milan Bobek, organizátor akce a předseda spolku Platan. 

Na sraz veteránů do neveliké Skalice dorazilo více než tisíc návštěvníků. Obdivovat mohli přes stovku strojů ze všech koutů světa. Nejstarším automobilem, který na sraz zavítal, byl Ford z roku 1913. Nejpočetnější skupinou byly české Škodovky a Jawy, ale nechyběli ani zástupci značek Zetor, Mercedes, Trabant a Moskvič. K vidění byly i vozy legendární, jako například Aero nebo Hillman. 
 
Na akci dorazil i Velorex – tříkolový vůz proslavený filmem Vrchní, prchni! 
 
Po příjezdu všech veteránů posvětil slavnostně přítomná vozidla farář Josef Dvořák. Někteří z majitelů historických skvostů přijeli taktéž  dobově oděni, mezi nimi byl i slavný Elvis Presley ve svém nablýskaném Cadillacu. Lidé si kromě prohlídky a focení vozidel mohli zasoutěžit v držení pivních tupláků a pití piva na čas. Doprovodný program myslel i na děti. Poslední květnovou sobotu si ve Skalici tedy užili opravdu všichni.
 
-bur-