Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Ve vzduchu bylo slyšet blues

Znojemská alternativní scéna se může pyšnit celou řadou mladých a zajímavých lidí. Tahle mladá krev tvoří skutečně netradiční umění jak na poli výtvarném, tak i hudebním či literárním. A právě jedna taková partička asi dvacetiletých muzikantů se představila první májovou sobotu v Gogo music klubu na Pražské. Říkají si Ve Vzduchu a koncertují spolu asi rok. 

  • Ve Vzduchu umějí publikum pěkně rozpálit.
  • Martin Novák (vpravo) předvedl na kytaru báječné hudební kousky.
„Jsme multižánrová kapela ze Znojma. Jelikož máme každý jiný hudební vkus, kombinujeme v naší tvorbě převážně groove rytmiky, blues, rock’n’roll/funkrock riffy společně s netradičním rytmickým zpěvem, možná dokonce i rapem. Milujeme znojemskej underground a pomalu se stáváme jeho součástí,“ říkají o sobě kluci. 
 
V Gogu tohle kvarteto předvedlo, že má skutečně drajv. Jejich muzika je živelná a se svěžím rytmem. Zajímavý zvuk i skvělá show. Především dámské publikum doslova šílelo z výkonu kytaristy, který si říká Martini Novland. Jeho blues mělo prostě koule. Na kytaru hrál dokonce v jednu chvíli obráceně a místo trsátka použil zuby. Takhle hrál kdysi pouze americký kytarový mág Jimi Hendrix. 
 
Syrová kytara, zajímavé zvuky a zpěv Mikuláše Kočího. To je přesně taková kombinace, která některé posluchače nutí tančit nebo si aspoň podupávat do rytmu. Uvidíme, jak se tahle hudební čtveřice (Petr Hlaváček - baskytara, Jan (Hugh) Kadlčík - bicí, Mikuláš Kočí - zpěv, klávesy, Martin Novák (Martini Novland) - elektrická kytara) bude vyvíjet dál. To je zatím ve vzduchu.
 
Kateřina Kotoučová