Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Tanečníci ZUŠ Znojmo roztančili divadlo

Základní umělecká škola ve Znojmě vychovává spoustu talentovaných žáků celkem ve čtyřech oborech. Hudebním, výtvarném, dramatickém a tanečním. Právě posledně zmiňovaný taneční obor se představil minulé úterý a středu veřejnosti se svými nově nastudovanými čísly v městském divadle ve Znojmě. Na diváky čekalo celkem patnáct tanečních čísel. 

Jak říká Eva Lettlová, vedoucí tanečního oddělení, „Rok od roku je těžší připravit takovéto vystoupení. Na koncepci a jednotlivých číslech začínáme pracovat s kolegyněmi hned od začátku nového školního roku“.
 
Že tento obor není žádná procházka v růžové zahradě, dokládá to, co vše žáci během svého studia musí zvládnout. Od dětských tanečních her postupně přecházejí k lidovému tanci, současnému modernímu a také ke klasickému tanci. Během výuky je kladen velký důraz na celistvost taneční výchovy, která vede k propojení fyzického a psychického růstu dětské osobnosti, říká učitelka Eva Lettlová.
 
Právě to vše předvedli ve svých patnácti číslech mladší i starší tanečníci. K vidění byla převážně čísla skupinová. Nechybělo však ani číslo sólové. Diváky zaujala pestrost kostýmů, hudby a také celkové ztvárnění na velkém pódiu, které podpořila světelná technika a hudba. V závěru obou vystoupeních byli z rukou ředitele školy Jaromíra Berky oceněni absolventi prvního a druhého stupně. Po zásluze byli tak všichni vystupující odměněni bouřlivým potleskem, který mnohdy neutuchal. Právě to je pro všechny vystupující umělce ta největší pocta, kterou mohou za svá vystoupení získat.              
 
 -BBZ-