Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

S venkovním bruslením se loučí Dětský karneval

Zima se pomalu chýlí ke konci a s ním i bruslení pod širým nebem, které si Znojmáci užívají už od prosince loňského roku. Zabruslit si na Horním náměstí bude možné ještě do 8. března, kdy se děti s kluzištěm stylově – v maskách – rozloučí. Karneval na kluzišti se uskuteční právě ve čtvrtek 8. března od 15.30 hodin.

Na programu budou hry a soutěže pro děti, dětská diskotéka pod taktovkou moderátora Milana Jonáše a s hudbou DJ Izzy Coopera a nebude chybět ani balonkový klaun Jirka. Děti, které dorazí v masce, se mohou těšit na odměnu. Samotná maska, vlastně ani brusle, ale nejsou podmínkou. Pro ty, kteří na maškaru nemají náladu, jsou tu hry, a pro nebruslaře budou připraveny návleky.  
Nové umělé kluziště je v provozu od začátku prosince loňského roku. Skrývá v sobě moderní technologii a zároveň chytré, ekologické i ekonomické řešení. Díky umělému povrchu se ve Znojmě pod širým nebem bruslí již tři měsíce bez ohledu na výkyvy počasí. 
Po posledním bruslení 8. března se kluziště začne odklízet, na Horní náměstí se totiž koncem března nastěhují Velikonoce. 
„Kluziště přes jaro a léto sklidíme a postavíme na podzim, až zase budou mít lidé chuť na tento typ sportu. Díky umělému kluzišti se nám daří prodloužit bruslařskou sezonu i u nás na slunné jižní Moravě, což bylo naším hlavním cílem,“ říká starosta města Znojma Jan Grois. „Zároveň chceme pro další sezonu rozšířit i počet hodin bruslení pro veřejnost na zimním stadionu, aby si zabruslili i ti, kteří preferují klasický led,“ dodává starosta.                       
-pas-