Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Programem nabité Znojemské kulturní léto

Znojemské kulturní léto nabídne i letos bohatý program plný kultury, historie či gastronomie a zpříjemní tak toto horké období jak návštěvníkům města, tak místním. 

Novinkou budou Hradební soboty, které proběhnou v nově zpřístupněném Jižním hradebním příkopu. Návštěvníci budou moci navštívit historické dílny, vyzkoušet si střelbu z kuše a luku nebo se třeba podívat na šermířská vystoupení a pohádky. 
 
Chybět však nebude ani oblíbený jezdecký turnaj v podání divadelní a kaskadérské skupiny Štvanci v hradebním příkopu u Střelniční věže. Zde se kromě bojů na koních můžete těšit i na vystoupení znojemského divadelního spolku Rotunda. 
 
Divadlo doplní i kino, to letní oživí Kapucínskou zahradu hned pětkrát. Připraveny jsou filmy Po strništi bos, Okresní přebor: Poslední zápas Pepiho Hnátka, Bajkeři, Největší showman nebo Kniha džunglí.
 
V červenci nebude chybět oblíbený Znojemský hudební festival, na jehož 14. ročníku se porve duše s tělem. Příznivci alternativní hudby určitě potěší již tradiční Šramlfest.  
 
Teplé dny ochladí večerní řízené degustace vín nebo odpolední vinný a koktejlový bar na Horním náměstí. 
 
Milovníci okurek určitě nesmí přehlédnout Slavnosti okurek. Masarykovo náměstí ožije v pátek 3. 8. nejen touto, pro Znojmo tak typickou, surovinou. Pro děti budou přichystané oblíbené řemeslné dílny, cirkus a divadlo, těm starším určitě pohled utkví na přehlídce zemědělské techniky a historických traktorů. Kulinářskou show Ládi Hrušky doplní vystoupení country skupiny Květinka, cimbálové muziky Vergariovci, kapel Nové struny a Rangers Band. Utkat se může široká veřejnost v soutěžích o nejlepší naloženou okurku či rychlokvašku nebo v plnění zavařovacích sklenic. 
 
Milovníky prken, co znamenají svět, zase potěší divadelní festival Znojmo žije divadlem. 
 
V týdnu od 22. do 26. srpna vyroste na Horním náměstí symbol tohoto festivalu, šapito, a nejen v něm se vystřídá jedno divadelní představení vedle druhého. Festival zahájí brněnští K-pax s hrou Svět podle Prota. Šapito rozesmějí Čecháčci a čoboláci a nezaměnitelný Pavel Liška se blýskne spolu s Markem Danielem v Comedii Dell Arte. Vrcholem celého festivalu bude Laputyka – Slapstick sonáta – nový cirkus par excellence. Na závěr předvedou těžkou ártovku Enola Cirkus Mlejn a Eliška Brtnická. 
 
Po celé léto bude probíhat také program na nádvoří Znojemského podzemí, kde se vystřídají řízené degustace, koncerty, divadelní představení nebo workshop flamenca.
 
Více podrobností najdete na webové a facebookové stránce Znojemské Besedy.
Program ke stažení zde.
 
-KK- (-karm-)