Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Písničkářka Agu publikum okouzlila

Poslední prázdninový den se v Hotelu Weiss představila písničkářka polského původu Agu.

Na elektronické bicí nástroje ji doprovázel irský producent Tony Higgins, s kterým na ostrovech pracuje na nových hitech. Na konci srpna si ale dala pauzu a navštívila Českou republiku, kde kromě Hotelu Weiss zahraje také v Písku, Praze a ve Zlíně.

Talentovaná písničkářka nabízí hudbu vzdálenou jakémukoliv zařazení. Ráda překračuje hranice zeměpisné, kulturní i žánrové, a v její muzice se tak snoubí rozmanité jazyky a hudební vlivy.  Snové hlasové kreace dokreslované afektovanou akustickou kytarou se pohybují na pomezí indie-folku a ambientu a vytvářejí křehké, komorně poklidné a zamyšlené skladby v polštině, češtině a angličtině.

V Lechovicích Agu zahrála singly ze své první desky Ke světlu, která spatřila světlo světa v roce 2015. Posluchače ale navnadila několika novými singly také na novou desku, pro kterou zatím nemá název, ale prozradila, že všechny písně v ní obsažené budou nazvány výhradně dívčími jmény.

„Jednu z písní mám dokonce ve slovanštině, jedno slovo polsky, druhé česky a třetí slovensky – prostě ráda experimentuji,“ prozradila našemu listu Agu.

Dvoudenní pobyt na jižní Moravě si písničkářka užila. „Hotel Weiss je moc nádherný, mají tu vynikající víno a skvěle vaří,“ sdělila umělkyně, jejíž pseudonym je zkratkou jejího jména Agnieszka.

Na dotaz, jestli se plánuje v budoucnu do Česka nebo Polska vrátit zpět, uvedla, že si raději v životě nic moc neplánuje, protože vše je ve finále úplně jinak.

Podobně reagovala na datum vydání nové desky. „Chtěla jsem ji vydat už na jaře, poté v létě, ale vždy se to muselo z nějakého důvodu posunout. Když vše půjde dobře, měla by být deska hotová do konce tohoto roku,“ dodala Agu.

Koncert se vydařil na výbornou, a nezbývá než se těšit na novou koncertní sezonu, která v Hotelu Weiss odstartuje na jaře příštího roku.

Kdo ví, třeba se opět ukáže i písničkářka Agu.

-bur-