Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Otestujte si mozek a zvládněte elektřinu i s netopýry

Na tuto sezonu, která je v plném proudu, připravilo město Jevišovice nejen pro místní několik atraktivit.

Po loňském úspěchu interaktivní výstavy v Předzámčí Starého zámku v Jevišovicích se vedení Města rozhodlo pro zapůjčení další výstavy z IQ Parku v Liberci. Pokud tedy chcete otestovat svůj mozek, neváhejte Předzámčí Starého zámku v Jevišovicích navštívit.

Zjistíte například, zda umí vaše tělo vyrobit elektrický proud, jaká je rychlost vaší reakce či jak vnímáte optické klamy. Interaktivních exponátů je daleko více, avšak moment překvapení by zmizel, kdyby bylo prozrazeno všechno.

Potěšující zprávou je jistě i to, že tato výstava bude v Předzámčí Starého zámku v Jevišovicích po celý měsíc červen. Kdo nestihne v červnu výstavu navštívit, nemusí zoufat, v červenci bude vyměněna za další variantu interaktivní výstavy, rovněž z expozice IQ Parku v Liberci.

Zůstává tedy zřejmé, že Jevišovice lákají k opakovaným návštěvám. Za návštěvu rozhodně stojí i samotný Starý zámek v Jevišovicích kde lze aktuálně díky monitorovacímu zařízení, sledovat život netopýrů, obývajících zámeckou půdu.

Zpřístupněna je také zámecká kaple svatého Ludvíka a prohlídková trasa husitství v Jevišovicích, krytá terasa s výhledy na Starý hrad, archeologická sbírka Františka Vildomce, památky na rod Ofenheimů,  historický a kuchyňský nábytek, vyhlídková terasa, hradní kuchyně a skalní malby.

Jevišovice lákají také jedinečnou krásou okolní přírody, či nádherným parkem u Nového zámku.

V těchto místech je možné obdivovat vzácné originály barokních soch. Jejich autorem je legendární vídeňský sochař Lorenzo Mattielli.

A aby toho nebylo málo, přijdou si na své i milovníci kultury. Dne 17. června v 17.00 hodin rozezní nádvoří Starého zámku v Jevišovicích líbezné hlasy pěveckých sborů, a to nejen z okresu Znojmo, ale i z toho třebíčského. Jedná se o první ročník akce s názvem Jevišovický hlas a nápad na její realizaci vzešel od učitelek jevišovické Mateřské a základní školy Mgr. Jolany Karlové a Bc. Ivany Peksové.

                              

-komt- (-t-)