Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Lahodná hudební marmeláda

Není džem jako jam. První výraz samozřejmě představuje oblíbenou ovocnou lahůdku, ten druhý setkání muzikantů. Ti se někdy scházejí na takzvaném jam session, kdy hrají (což znamená, že takzvaně jamují) pomocí improvizace, bez náležité přípravy nebo bez předem definované aranže.

  • K muzikantům se postupně přidávali i návštěvníci bistra. FOTO: -kat-
  • Adél Vančurová ohromila svou barvou hlasu. FOTO: -kat-
  • Hanka Voříšková a Dina Hotová jsou silná hudební dvojka. FOTO: -kat-
  • Martin se Zuzkou hráli krásné lidové písničky. FOTO: -kat-
  • Pavel Frind hrál na akordeon i na kytaru. FOTO: -kat-
  • Písničkářka Hana Kubíková. FOTO: -kat-
  • Spokojená majitelka bistra Martina Špačková. FOTO: -kat-
Právě takové setkání proběhlo v minulých dnech ve francouzském bistru Chez Martine na Pražské ulici ve Znojmě. Sešla se tu více než desítka amatérských muzikantů. Postupem večera se k nim však přidávali i ostatní hosté a příznivci. V závěru akce pak hráli a zpívali už všichni přítomní.
 
Hudební nástroje byly rozmanité. Kytary klasické i elektrické, některé strunné nástroje vyrobené podomácku, akordeon, housle, banjo, foukací harmoniky, tamburíny a různá chřestidla. Tvorba autorská či známé šlágry z celé hudební branže. Kvalitní vína, tatarský biftek, skvělá káva či rakvičky se šlehačkou. Zážitky pro tělo i duši. Ten večer byl prosycen báječnou atmosférou. 
 
„To byl zase večírek! Děkujeme všem zúčastněným, zejména Dině Hotové, Adéle Vančurové, Haně Kubíkové, Hance Voříškové, Zuzaně Ladiva, Pavlu Frindovi, Martinu Škorpíkovi, Luďkovi Horákovi, Romanu Havlíkovi a všem dalším muzikantům za úžasnou atmosféru a jejich produkci,“ říká provozovatelka bistra Martina Špačková. 
 
Krátký videozáznam z akce najdete na našem facebooku.                                         
Kateřina Kotoučová