Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Horní náměstí bez aut

V pátek 21. září se na Horním náměstí koná od 09.00 do 18.00 akce Den bez aut.

Jedná se o celorepublikový počin v rámci kampaně evropského týdne mobility a ve Znojmě je pod záštitou projektu Zdravé město. Cílem Dne bez aut je upozornit na dopady výfukových plynů na životní prostředí, prezentovat zdravý životní styl i aktivní trávení volného času.

Dopolední část je zaměřena na děti a odpolední je doplněna o program pro celou veřejnost. Návštěvníci mohou vyzkoušet různé alternativy dopravních prostředků, sportovní aktivity a nebudou chybět ani soutěže.

Součástí programu budou také taneční a hudební vystoupení, biketrialová exhibice, zumba, nordic walking, či beseda s cestovatelem Ladislavem Ziburou.

Novinkou letošního ročníku budou hudební vystoupení. Od 11.00 hodin se lze těšit na vystoupení Emil&Jakub s jejich Street Drummer's Show a od 16.00 hodin vystoupí znojemská jazzová kapela Jazzy Talking.

Návštěvníci se mohou zúčastnit nejrůznějších soutěží, a to buď jednotlivě v rámci plnění úkolů na workshopech, nebo sestaví čtyřčlenné týmy a zaběhnou si na čas soutěžní překážkovou štafetu. Závodit mohou i ti nejmenší, protože trať si mohou vyzkoušet i rodiče s kočárky.

Vyhlášení výsledků proběhne v 16.00 hodin.

-bur-