Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Hadrián zítra v Hradebním

Znojemský divadelní spolek Rotunda pod vedením Václava Berana oprášil po dvou letech jednu z nejúspěšnějších divadelních her Václava Klimenta Klicpery Hadrián z Římsů. A tímto představením znojemský Hradební příkop skutečně ožil. A ožije i zítra 8. srpna, a to ve 20.30 hodin. 

  • Marek Machal coby Soběbor. foto: Monika Baštová
  • Antonín Míček coby Světislav ve chvíli maximálního grimasového soustředění. foto: Monika Baštová

Vtipná veselohra o čtyřech dějstvích, plná zápletek, omylů, humorných situací, ale i pravé a upřímné lásky z krásných rytířských dob dávno minulých se k hradebnímu příkopu opravdu hodí a atmosféra pod širým nebem byla úžasná. Herci předvedli komedii bravurně a s absolutním nasazením v prostředí velmi zajímavých divadelních kulis.

Rolí se zhostili Roman Mráka (Hadrián), Kamil Tomek (Želmír), Antonín Míček (Světislav), Iva Janíčková (Jenovéfa), Luděk Horák (Srpoš), Marek Machal (Soběbor), Eman Macoun (Lepohlav), Václav Beran (Jehoň). Nově se v roli Ruměny představila Michaela Filipová, kterou lze letos vidět i na Vinobraní v roli královny Elišky Přemyslovny.

Novinkou zůstává, že v případě nepříznivého počasí se představení nebude hrát v Hradebním příkopu, nýbrž ve znojemském divadle.                

 

Monika Baštová (-t-)