Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Chvalovice otevřou rekordní počet sklepů

Celkem v pětadvaceti vinných sklepech bude možné ochutnat vína na populární akci Otevřené sklepy Chvalovice, kterou pořádá Vinařský spolek Chvalovice (letos slaví páté výročí svého založení). Tato akce se těší velkému zájmu, loni přišlo na 2200 hostů, čímž se tato akce zařadila mezi největší svého charakteru na Znojemsku. Pískovcové sklepy otevřou svoje dveře v sobotu 16. června v 10.00 a budou uzavřeny ve 20.00 hodin, což se patrně, jako každoročně, protáhne. 

Chvalovická sklepní ulička je jedinečná svým umístěním do lesoparku, kde se sklepy nacházejí jen po jedné straně, takže ani velký počet návštěvníků ještě neznamená tlačenici. Vedle běžné autobusové dopravy ze Znojma do Chvalovic pojede zvláštní linka  Znojmo - Chvalovice sklepy - Znojmo. Odjezd ze Znojma bude v 13.00, 14.00, 15.00 a16.00. Odjezd Chvalovice sklepy - Znojmo pak v 18.00, 19.00, 20.00 a ve 21.00. Při prvním a posledním spoji pojedou dva autobusy. Odjezd zvláštních autobusů ze znojemského autobusové nádraží je ze stanoviště na Chvalovice. 
 
Na milovníky vína čeká celá škála bílých, růžových i červených vín od renomovaných profesionálních vinařství až po ty od drobných vinařů, kteří velmi často překvapí a dokazují, že nejsou o nic méně kvalitní ve srovnání se svými profesionálními kolegy. Mezi vinaři jsou tři místní vinařství nabízející vína VOC Znojmo. Většina sklepů nabídne také občerstvení, v mnoha případech i teplé pochoutky. Vedle tradiční mapky a skleničky obdrží návštěvníci ještě katalog nabízených vín v jednotlivých sklepech. 
 
Nebude chybět ani kulturní program - své umění ukážou hned čtyři cimbálové muziky, přijede i populární mužský pěvecký soubor Žarošané. Počasí v minulých letech nezklamalo, takže i pro letošní rok pořadatelé doufají, že se opět vydaří. A kdyby ne, je zde skvělé víno, které je skutečně jisté.         
 
              -eis-