Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Bylinková šamanka čarovala ve Slupi

Třebíčská bylinkářka Ludmila Horáková působí na ostatní jako magnet. Když začne povídat, lidé od ní nemohou odtrhnout oči.

  • Povídání o bylinách zpříjemnila skupina Sousedé z Hodonic. Lenka Horáková, na kterou míří obdivný pohled jednoho z účinkujících, stojí zleva. foto: archiv redakce

Jsou fascinováni nejen kouzlem její osobnostmi, ale i vědomostmi a obdivuhodnou intuicí. Zvěst o ní se dostala už k Marii Cilínkové ze Zemědělského muzea v Oleksovičkách a společně s místním Klubem seniorů a za patronace Obecního úřadu Slup ji pozvali na přednášku o bylinkách.

Zájem byl nakonec tak velký, že museli organizátoři do sálu kulturního domu přinést další židle.          

Ludmila Horáková bylinky samozřejmě nejen sbírá, ale také suší a povídá si s nimi skoro jako s dobrými známými. Ví, kdy je sbírat, jak upravovat, sušit i jak často a v jaké potenci užívat. Je to celá věda.

Zabývá se také čínskou medicínou, biorytmem těla či akupunkturou a vše aplikuje v praxi též sama na sobě. Možná proto je tak vitální a nedělá jí vůbec problém mluvit dvě hodiny. Třeba i o tom, jakou roli pro naše zdraví hraje dobře zvolené povlečení, o léčivých kamenech a vlivu barev na organismus. Posluchači její přednášky vůbec nechtěli odejít a doslova ji bombardovali dalšími dotazy.

„Byla jsem touto přednáškou nadšená. Přitom původně jsem nechtěla přijet, to bych ale bývala udělala velkou chybu,“ popsala své dojmy jedna z přítomných, která sem přijela dokonce až ze Znojma.

Ve Slupi zkrátka umějí lidi přilákat na zajímavé akce.        

 

  -jan-