Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Bohové Chmelos a Slados požehnají Jevišovicím

26. srpna se to stane. Jevišovickým oslavám úrody, tedy Dožínkám spojeným s Pivními slavnostmi, požehnají bohové Chmelos a Slados. Stalo se tak nejednou, dojde k tomu i tentokrát. A tak jako pokaždé, a to k velkému gaudiu všech, kdo nezaváhají a přijedou se přesvědčit osobně, že bohové Jevišovickým drží palce. 

Pivo poteče proudem, poněvadž si to lidé, kteří se o úrodu svědomitě postarali, zaslouží. Koneckonců starosta Pavel Málek to řekl nejlíp: „Aby byly Dožínky dožínkami jaksepatří, musejí přiložit ruku k dílu mnozí. Nejen Město i Agro Jevišovice, coby pořadatelé, ale rovněž dobrovolní hasiči, fotbalisté, ale také Jevišovický babinec i samotní občané. Zkrátka bych rád poděkoval všem, kteří pomohli. Patří jim za to můj velký obdiv i uznání,“ uzavřel výstižně jevišovický starosta.

A nač bude možno se těšit? Na živáňskou či na rožnící se prasátko, na gulášek nebo na pečená kuřecí stehýnka, ale také na buchtičky, palačinky či na další gastronomicky lákavé věci, které nebývají servírovány každým dnem. Chybět nebude dechovka Víkend, módní přehlídka Žanet boutique, muzikanti Poutníci či ohňostroj. Děti se mohou těšit na kolotoč atrakcí včetně té řetízkové.

V sobotu 26. srpna od 14.00 hodin na nádvoří před Sýpkou vstup zdarma budou kontrolovat bohové Chmelos a Slados.                    

 

-TIK-