Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

14 000 lidí, 118 000 vzorků

VOC Znojmo u rotundy svaté Kateřiny bylo největší vinařskou scénou na Vinobraní. Na nedalekém hradě opět probíhalo i oblíbené poznávání Vína všemi smysly. 

„Dovolím si tvrdit, že scéna s víny VOC Znojmo posunula Vinobraní směrem k větší kultivovanosti a lepší kultuře pití vína. Běžně potkáváte lidi se skleničkou vína v ruce v celém centru města, nejen u nás. Jsem rád, že Vinobraní už není jen o kelímku s burčákem, byť samozřejmě burčák k vinobraní patří, ale že jsme lidi naučili vychutnávat, a hlavně ochutnávat naše skvostná znojemská vína,“ neskrývá svou spokojenost předseda VOC Znojmo František Koudela.

Návštěvnost scény u rotundy se odhaduje na 14 000 lidí, kteří vypili celkem 7 864 lahví vín, což odpovídá zhruba 118 000 degustačních vzorků.

Sedmnáct vinařů VOC Znojmo tu nabízelo celkem 72 vín odrůd Sauvignon, Ryzlink rýnský a Veltlínské zelené, z toho jeden Ryzlink rýnský nesl označení Královské řady.

Pod taktovkou viceprezidenta Asociace sommelierů České republiky Iva Dvořáka o Vinobraní poznávalo Víno všemi smysly na 950 návštěvníků, kteří se stali Znalci znojemských vín.

„Návštěvníci rozeznávali jednotlivé vlastnosti typických odrůd – Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský a Sauvignon, které se tradičně pěstují na Znojemsku a patří do povolených odrůd VOC Znojmo,“ vysvětluje Ivo Dvořák.

Podle zájmu a množství zúčastněných se dá předpokládat, že tento způsob přístupu k degustaci se návštěvníkům líbil, a rádi si vyzkoušeli takzvaně nanečisto tradiční degustaci, která je později čekala ve stanu VOC Znojmo.

„Děkujeme všem návštěvníkům, že na Vinobraní vytvořili nezaměnitelnou atmosféru,“ uzavírá František Koudela.                  

 

 -TIK-